28 dec. 2007

File din vacanta


Dintr-o pornire absolut naturala – am luat o pauza din tot ce faceam pana la vacanta. Inclusiv din scris. Ideea ar fi ca nu am mustrari, ma simt excelent, iar daca in vacanta vreunul dintre prietenii care stiu ca intra de obicei sa imi citeasca gandurile a mai intrat pe aici (ceea ce ma cam indoiesc, ca o-ti avea si voi vacanta:o)... pai atunci nu imi ramane decat sa fac o plecaciune si sa spun cu cea mai mare sinceritate... imi pare rau! Am luat o pauza. Las ca sigur nu v-am dezamagit asa de tare, cine nu ati intelege nevoia omului de a face o pauza? :o)

Mi-e tare bine in pauza asta. Ma odihnesc, imi fac recensamantul la carti, mai arunc cate un gand si un ochi pe lista de rezolutii (inca goala, pagina alba, blanc total), anyway fac l-u-c-r-u-r-i ba-na-le de care cam uitasem. Lecturi in bai prelungite, spuma abundenta, lumanarele, reprize de somn la discretie, desene animate la discretie, eventual cate o discutie la telefon absolut necesara..., cand si cand mai intru pe messenger... dar mi se pare asa departe lumea de acolo... Dupa ce am tras pana si in ziua de Craciun prin casa, am renuntat la treburile gospodaresti. Inca imi mai spal farfuria in care mananc, dar si asta mi se cam pare o corvoada. Fac doar ce vreau si imi este extrem de bine. Numai bine pica 7 ianuarie, ca sigur o sa ma satur pana atunci de atata leneavala - simt ca imi va ajunge vacanta asta.

Am avut parte de un super Craciun, cu secret Santa & stuff, cu oameni frumosi si draguti si destepti si speciali, cu mancaruri de vis pregatite de prietenele mele, cu emotii cu impartitul cadourilor – toti a trebuit sa cumparam cadouri pentru toti, asa ca toti am primit cate o duzina de surprize. Sa va spun ca sunt tare incantata, am primit (in ordinea aducerii aminte – daca ma triseaza memoria si uit ceva... asta e, sunt in vacanta :o):

- un set de carti de tarot de lux, care au si carticica cu reguli si explicatii, pe care deja am frunzarit-o. Am un feeling aruncat deep, deep down in sufletel ca voi invata incet.. incet sa deslusesc cate ceva in secretele ‘jocului’.
- o pereche de manusi mov, din piele intoarsa
- carti: ‘Cum sa organizezi o petrecere’ (ha!) sau ‘Madrid - ghidul calatorului’ (ca tot ne pregatim de 3 saptamani in Spania, la anul...)
- o rama foto de vis, romantica, maro cu ghirlande aurii
- un colier sexy din perlute maro; alt colier din margelute (maro de asemenea) foarte foarte fin... - o esarfa superba – asortata pentru toate hainele si accesoriile mele maro
- o curea si o agenda si portmoneu asortate – un bronz maroniu superb ( a se remarca – maro este culoarea de baza pentru mine si lumea incepe sa vada asta.... Era si firesc ca rugile Principesei sa renunt la negru sa devina realitate intr-o zi :o) - ri bine, e mai mult decat realitate, au vazut-o si altii!!!
- un tort de caramel cu puisori Calimero si soricei Mickey Mouse si un ursulet pe care mai tarziu o sa ii pun intr-un loc special. Tortul demential, checked and liked! :o)
- o lumanare absolut dementiala – o galeata cu struguri de iti vine sa ii mananci
- un spargator de nuci simpatic foc, din lemn, cu incrustatii, arta germana (asta vine taman de la Mos Nicolae :o)
- un carnet de note absolut special, pe care il declar jurnalul meu in 2008. Notite si observatii personale, ganduri care apar si dispar, idei pe care sper sa le pot pune si pe blog – poate si altcineva se va mai ocupa intr-un fel cu ele. O s aincep cu rezolutiile in el.
- un parfum - L'instant de Gurelain - super, like it, needed it! :o)
- un deshabillé verde care a venit cu mesajul "nu stiu cand o sa il porti .. dar cand o faci... ai grija!'. Si m-am amuzat tare de mesajul asta, mi s-a parut haios si i-am si replicat intr-un fel anume (de nu va pot reda aici...) dar a fost inspirat, zice-se dupa ora de rasete de dupa :o)
- last, but not least... bani, chiar am primit bani, adica mama mi-a dat voie sa imi iau ce vreau eu din banii de la ea, adica bani multi prieteni. Chiar multi, tot ce a strans ea anul asta, parca numai pentru finalul de an i-a strans. Atat de tare m-a impresionat ca mi-au dat lacrimile, atat de tare m-a rugat cu cerul si cu pamantul sa imi cumpar ceva cu ei incat, desi primul instinct a fost 'Mamicko... come ooon, tine banii astia acolo si lasa-ma pe mine..', va trebui sa imi cumpar ceva altminteri ii rup inima. A trebuit sa promit ca o voi face... deci o voi face.

Mos Craciune, anul asta ai fost atat de darnic, incat m-ai coplesit (de aia mi-o fi lipsit cu desavarsire varul dumitale, Mos Nicolae... ticluiati voi acolo ceva...). Si nu ma refer aici la lista asta de cadouri, ci la bucuria ca am fost alaturi de familia mea, de prieteni a-d-e-v-a-r-a-t-i, pentru ca simt asta. Oameni care imi umplu inima cu bucurie, oameni la care tin tare mult si pe care ii respect si pe care ii vreau alaturi de mine cat viata o tine.... Multumesc Moshule! Nu stiu ce am facut sa merit asta, dar tu esti un Mosh de milioane!

Mai am a va spune ca am mancat numai bunatati. Excese nu am facut decat astazi :o(. In curand voi pune aici, pe blog, cateva din retetele care au luat forma in boluri pe masa de Craciun. Am facut poze special pentru asta, voi reveni! Cat despre astazi... am dat nas in nas cu toate preparatele traditionale din p-o-r-c, sarmana de mine... vai... vai... Toate gatite de moldoveni, toate asezate pe platouri in fata noastra. Nu s-a putut. Nu mi-am dorit sa ma abtin, nu mai vreau sa ma gandesc nici la cat de bune sunt, nici la cat de hipercalorice sunt... ce mai conteaza? Mai conteaza? As vrea sa cred ca da, of, of, c-o-n-t-e-a-z-a, poate de aceea am evitat sa mai pun ceva in gura in seara asta.

Ba mint, beau acum al doilea paharel de vin rosu. Pe sticla scrie asa: Danzante – Sangiovese Delle Marche. Mi-e greu sa va descriu aroma, gustul, eleganta si savoarea... Este rubiniu... merge perfect cu starea de spirit si e numai bun inainte de un somn cu vise bune.

Nu stiu daca sa inchid sau nu acum jurnalul ultimelor zile de vacanta... Poate as mai spune ca in seara asta m-am plimbat prin Cismigiu , ceea ce nu am mai facut demult. Si mai zic ca a fost si romantic, iar daca asta va ridica o spranceana asta este, mai mult de la mine nu capatati, hehe... :o) Anyway, Cismigiul la fel de nostalgic si frumos, plin puzderie de oameni care se buluceau catre si pe pationar. Nu am simtit frigul, am sorbit pe indelete un ceai cald si am urmarit cum masinile de lustruit gheata pregateau patinoarul, in timp ce sute de oameni asteptau infrigurati sa guste perfectiunea si luciul ghetii cu lama patinelor...

Ce bine e in vacanta.. ce bine... Nu stiu cand mai revin pe blog, dar de bine mi-e bine. N-e-g-r-e-s-i-t! :o)

0 Comenteaza:

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Pur si simplu...

A person is never so empty as when he is full of himself.

Persoane interesate

 

Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Templates