21 feb. 2009

Tema pentru weekend


3 Comenteaza:

Principessa on 22 februarie 2009, 21:52 spunea...

Absolut GENIAL! Intr-adevar, cat de multe lucruri le luam drept bune, ca ni s-ar cuveni si uitam ca traim intr-o lume care cu numai 30 de ani in urma ar fi fost descrisa drept "viitor" sau "science-fiction". Absolut geniala si punerea in perspectiva a zborului - ne plangem de intarzierile avionului, dar nu realizam ca zburam :)) Fantastic, merci de postare iubita. cine e invitatul lui Conan?

Simply Red on 23 februarie 2009, 08:30 spunea...

Ma bucur ca ti-a placut :o). Si pe mine m-a pus pe ganduri. Evident, intr-o cugetare ranjita :o). Tipul e un comedian de-al lor, Louis CK. Mai multe despre el aici: http://www.louisck.net/.

BlackLion on 24 februarie 2009, 10:31 spunea...

Mda, ar fi bine ca lumea sa se trezeasca si sa-si dea seama cate chestii admirabile ne inconjoara. Hmmm ...... oricum americanii sunt primii la astfel de concepte: sa se planga ca aia nu functioneza, ailalta e varza (desi probabil din vina lor), etc.
Unii insa isi dau seama ..... vezi "Die hard 4" in care un sistem intreg este pus pe butuci ...... desigur filmu' este o prostioara, insa macar poate deschide ochii unora de cat de fragila si periculoasa este dependenta de o tehnologie care, la un moment dat, poate ajunge sa nu mai fie controlabila, ci sa controleze.
Anyhow, we take so (or too) many things for granted, that's for sure. And forget about how humanity got there .....
Zilele trecute mi-am luat o carteluta cosmote (nu-mi place cosmote, nici cum arata nici cum "suna", insa exista portiuni unde vodafone sau orange nu au semnal, astfel incat am fost nevoit) si aveam nevoie de un telefon. Si avea sormea unu ce-l luasem io cam acum 7 ani cred:

http://www.gsmarena.com/nokia_8310-241.php

Fantastic telefon pe vremea aia ..... Si m-a frapat ceea ce in ziua de azi cerem de la telefoane: sa aiba aia sau ailalta, dar si cealalta ...... si ne pare natural sa aiba asa ceva ....... daca insa le urmaresti evolutia iti dai seama cata tehnologie si zeci de ani de cercetare asidua sunt investiti acolo .......
Hmmm ..... sunt unii de poarta peste 3 telefoane la ei ...... sincer sa fiu sunt cam multe pentur mine, ma simt inconfortabil sa ma stiu atat de dependent de tehnologie (am doua acum dar de unu' sper sa scap in curand). Am renuntat la calc (mi-am luat un laptop echilibrat), am renuntat la TV (cat draq de multe tampenii sa mai si inghit), am renuntat la GPS (dupa ce-ti sparg masina de 2 ori pentru cele 2 GPS-uri de le-am avut ....... te cam gandesti ca poate nu e "scris" sa ai GPS), nu o sa cer de la noua masina sa aiba jdemii de sisteme electronice (gen ESP, traction control, etc; dar desigur o sa cer sa aiba ABS care e standard these days) ....... In fine, tehnologia evolueaza, sunt de acord. Dar daca evolutia ne depaseste s-ar putea sa ne controleze mai mult decat vrem, mai mult decat putem accepta..... Altfel o sa ajungem sa ne strmbam cand un avion (care ne duce la 11.500 m altitudine!!!!) are 30 minute intarziere.

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Pur si simplu...

A person is never so empty as when he is full of himself.

Persoane interesate

 

Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Templates