16 feb. 2009

Fluturii cu miile... zboara pe campie!


Am aflat ca sunt sanatoasa. Tun. Tun de sanatoasa.

Am sunat la cabinet, cu nod cu tot, cu vocea franta, sa o intreb pe asistenta Luminita daca mi-au sosit analizele. Si cica da. Aia negativa, aia negativa, aia negativa. Tiii... numai de bine. Cand ma gandesc la cat de tare am ignorat de atatea ori variate aspecte ale sanatatii mele, aproape ca nu imi vine sa cred ca asta e rezultatul pe o anumita bucata din al meu trupusor. Vorba doctorului, care de cate ori ma vedea protapita in cabinet ma lua tare:

- Iar ai venit. De ce esti aici?
- Pai vreau sa vad daca sunt OK.
- Pai doar de aia? Nu ai nimic, niciun simptom, nicio problema, si ai venit sa te verifici?
- Pai stiti, trebuie. Nu am facut-o niciodata ca la carte. Si simt eu ca nu e ok. Ignor de prea multa vreme aspectul asta si nu cred ca e bine.
- Hm... domnisoara... nu cred ca te pot satisface. Dumneata ai venit cu sacul de griji, s-ar putea sa fii mai sanatoasa decat te astepti. Sacul asta e problema. Poate nu cauti unde trebuie. Dar o sa vedem, facem analize initiale si mai vedem.

Si iata ca se confirma ce mi-a spus omul. Vestea buna e ca sunt sanatoasa. Vestea mai putin buna e ca mai am de investigat niste chestiuni. Ca de exemplu ce sa fac cu sacul ala de griji :o). Dar, again, vestea buna e ca o fac deja!

Pentru asa o veste, sunt tare fericita. Din clipa in care am inchis telefonul am inceput sa fredonez o melodie si cateva versuri ratacite in memoria mea. Fluturii cu miile... zboara pe campie...

I-am intrigat pe colegi:
- Ce e domne' cu veselia asta pe tine?
- Ehe, sunt sanatoasa da?! SUNT!
- Si cu melodia asta ce e?
- Nush sa-ti spun de unde am scos-o, asa mi-a venit... Dar nu mi-o amintesc pe toata... Stiu doar atat: Fluturii cu miile... zboara pe campie!!

Noroc cu Google. Am gasit poezia, stiu melodia, cantecul e la indemana. Poata va amintiti si voi...

"Infloresc gradinile"

Infloresc gradinile
Ceru-i ca oglinda
Prin livezi albinele
Si-au pornit colinda.

Canta ciocarliile
Imn de veselie
Fluturii cu miile
Zboara pe campie.

Joaca fete si baieti
Hora-n batatura
Ah! De ce n-am zece vieti
Sa te cant natura!

4 Comenteaza:

Alia on 17 februarie 2009, 11:48 spunea...

:)) bravo!
eu tin minte cand la angajare aici ma suna vineri un doftor cu o voce afectata sa imi spuna ca trebuie sa vin luni la cabinet pt o discutie pt ca eram bolnava. mai mai sa fac un soc, insist sa imi spuna, el ca nu poate telefonic. eu ii spun ca fac atac de cord daca nu imi spune si e mai rau... il conving si imi dau seama ca omul e tembel - analiza iesise fals negativa si ii spusesem de posibilitatea asta dar nu era cu mintea la purtator.
sacii astia de griji sunt tare grei si cred ca doar noi ne putem ajuta sa scapam de ei... dar inca nu stiu cum. of!

Simply Red on 17 februarie 2009, 12:15 spunea...

Pana acum nu mi s-a intamplat sa mi se greseasca vreodata analizele, cred ca intr-adevar poate fi socant...

Offtopic: ne-ai lipsit sambata! :o)

Alia on 17 februarie 2009, 15:37 spunea...

scuze ca nu am mai putut veni. chiar as vrea sa ne intalnim. sper totusi o sa mai fie si alta intalnire. :)

BlackLion on 23 februarie 2009, 17:15 spunea...

Hehe ...... grats. Chiar ma gandeam zilele trecute ca deja suntem la varsta la care o sa inceapa sa "cada" aia, sa "pice" ailalta ...... ma rog ......... nu putem decat sa speram ca o sa fie bine. Si pana la urma ...... da-l incolo de saci de griji ........ noi ii generam si noi ii caram in spate ........ si, acum sincer, am si altele de carat, nu mai vreau inca ceva in plus !!!! :))
Sa ne rugam sa fim sanatosi si sa auzim de bine (de fapt numai de bine).

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Pur si simplu...

A person is never so empty as when he is full of himself.

Persoane interesate

 

Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Templates