8 mai 2008

Business cu Maslow


Romanii din jurul nostru nu stau degeaba. Afacerile private infloresc precum ciupercile dupa ploaie, idei peste idei, toate lumea cauta succes prin originalitate si diferentiere. Am devenit apatica la povestile astea, poate si pentru ca spiritul meu antrepenorial e amortit si hiberneaza de cand ma stiu. Am avut suficiente exemple in jur cat sa ma prind ca nu e usor deloc sa centrezi, sa pasezi si sa dai gol de unul singur. Iti trebuie o felie de curaj, eu mai usurel cu vitejia. Ma strang creditele.

Anyway: va prezint doamnelor si domnilor ceea ce ar putea parea gluma zilei, dar nu este! Niste temerari tineri cu initiativa fata de blocajele in trafic si penuria de locuri de parcare au lansat un serviciu cel putin amuzant. Ei isi spun comenzi in trafic - firma care va face cumparaturile in trafic. Adica, au niste oameni plasati strategic in puncte din Bucuresti (doua, ca sunt la inceput), oameni care la cel mai mic semn din partea clientului sunt gata sa ii faca niste cumparaturi minimale pe care... i le lasa direct in masina la... urmatoarea intersectie. Singurul comision pe care il aplica: 5% din valoarea cumparaturilor. Cum ziceam... desi pare o gluma, nu este.

Adevarata portie de ras am luat-o and am vazut ce iti poti alege din lista de cumparaturi. Adica asa iti dai seama cam care e minimum minimorum necesar unui om fericit si tot la fel... m-am gandit daca si-au facut sau nu o strategie cand s-au apucat de asa business amuzant. Ca pe mine povestea asta m-a dus cu gandul la Maslow, prima etapa, cea rudimentara: mama, papa, pp, kk, sex. Simplu. Nu le ai, nu esti fericit.

Spicuiesc asadar din ce ofera baietii intre intersectii:
Elementare: apa, paine, carne, lactate, legume, fructe...
Igienice: sapun, periuta si pasta de dinti
‘Vicioase’: tigari, cafea... Orbit :o))

si.. si..

Trandafiri si prezervative. (Adica ce sa faca omul in trafic, intre Unirea si Tineretului? Se gandeste si el la cum sa o impace... ca sa reuseasca sa se bucure de o clipa de nemurire... No, sigur: asta tot la baza lui Piramidei lui Maslow e.)

O dovada in plus ca nu e nevoie de cine stie ce inventii spectaculoase ca sa faci niste bani corecti in ziua de azi. Iaca si piramida. Cam pe unde va situati dupa o zi de munca in care nu ati avut timp de nimic altceva decat ridicarea in slavi a EBIDTA si fericirea actionarilor, va duceti spre casa unde nu aveti nimic pregatit, stomacul vi s-a lipit de spate, gatlejul arde de la stres si deshidratare, iubitul si el, undeva pierdut prin alte intersectii... Pe ce treapta a ui Maslow? Ca eu una, numai la auto-realizare nu m-as gandi...

2 Comenteaza:

Principessa on 9 mai 2008 la 09:38 spunea...

Vrei sa iti spun ceva? Chiar mi se pare o idee desteapta. Oamenii au creat o "nisa" in piata, au -la fel ca reclamele din sala de cinematograf - o audienta captiva. Absolut geniala ideea: sa profite de lipsa de timp a altora. PArca vad un slogan: noi va aducem linistea (sufleteasca, desigur) in trafic. Oricum stai stresat in masina, te plict de cate canale radio ai schimbat, te gadnesti ca intarzii acasa si trebuie sa treci pe la supermarket... baietii astia iti descretesc putin fruntea. Sunt curioasa care o sa fie urmatorul pas? Manichiura la volan? De ce? Se urca manichiurista langa tine "hai, domnisoara, intai mana asta..."

Simply Red on 9 mai 2008 la 21:09 spunea...

:o))
Mai grav ar fi daca s-ar urca Andreea acrobata....
:o))

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Pur si simplu...

A person is never so empty as when he is full of himself.

Persoane interesate

 

Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Templates