7 oct. 2009

Verigheta




Oare de ce verigheta se poarta pe al patrulea deget? Chinezii au o explicatie foarte frumoasa. Se crede ca fiecare deget al mainii reprezinta persoanele din viata ta. Degetul mare reprezinta parintii, aratatorul - fratii, mijlociul - pe tine insuti, inelarul reprezinta sufletul pereche si degetul mic - copiii.

Acum aseaza-ti degetele ca in poza articolului. Pune-ti mainile fata in fata, indoaie degetele mijlocii si lipeste-le, apoi apropie varfurile celorlalte degete.

Incearca sa desparti degetele mari, care reprezinta parintii. Vei putea pentru ca destinul parintilor nu este sa traiasca cu tine pentru tot restul vietii. Te vor parasi mai devreme sau mai tarziu. 

Apropie din nou toate degetele si acum incearca sa desparti degetele aratatoare, care reprezinta fratii. Vei putea pentru ca destinul fratilor este sa-si creeze propria familie si sa-si traiasca propriile vieti. 

Apropie din nou toate degetele si acum incearca sa desparti degetele mici, care reprezinta copiii. Vei putea pentru ca copiii vor creste, se vor casatori si isi vor trai propria viata. 

Apropie din nou toate degetele si acum incearca sa desparti inelarele, care reprezinta partenerul de viata. Nu vei putea pentru ca destinul sotului si al sotiei este sa ramana impreuna pentru toata viata.

4 Comenteaza:

carmencita spunea...

hmmm, nu vreau sa judec ( desi se pare ca asta fac), dar ma intrebam in timp ce citeam postul tau, oare un amic de-al meu casatorit pe care l-am vazut deunazi fara verigheta pe mana ( era in drum spre cealalta femeie) ce ar zice daca ar citi explicatia chinezilor.
cred ca nu e prea mare fan de cultura orientala
whatever....

Simply Red on 7 octombrie 2009 la 11:31 spunea...

Pai da, nu e fan sigur si multi nu sunt si nu cred. Mie imi plac genul asta de povesti cu atribuire de semnificatii. Sigur ca verigheta aceea se poate purta sau nu, functie de om, context, poveste :o). Am facut schema cu degetele la birou si o colega recent divortata ne-a ras in nas - 'las ca va arat eu ca se pot desparti si acele degete'. Mie mi-a placut partea romantata a povestii. Chiar mai stiam una, aceea in care se spune ca intre inelar si inima exista o coarda energetica foarte importanta, un 'string', care prin verigheta este pecetluit cumva pentru o viata. Asa sunt eu, ma atrag explicatiile ascunse ;o). Cand mi s-o pune verigheta aceea pe mana am s-o investesc cu niste puteri importante. Amicul tau probabil a facut-o si el candva... in felul lui. Cine stie :o)

Anonim spunea...

Daca am facut exercitiul si am putut sa despart inelarele ... e de rau ? :(

Simply Red on 7 octombrie 2009 la 12:46 spunea...

Ori ai cine stie ce veleitati si o elasticitate speciala, ori nu ai tinut degetele mijlocii apropiate bine :o). Nu e de rau, hai sa nu mergem asa departe :o)

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Pur si simplu...

A person is never so empty as when he is full of himself.

Persoane interesate

 

Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Templates