3 oct. 2009

Citesc citesc citesc


De unde atata sete de lectura, nu am cum sa imi explic, dar ma bucur de carti in ultima vreme... ca de apa. M-as muta la Carturesti o vreme, as inchiria un loc full time la Diverta in centru... orice numai sa stau cat mai mult printre carti. Mi-am dat seama ca anul asta am citit enorm si, culmea, cu doar foarte putine exceptii, nu prea m-am intalnit cu beletristica de tip romancier. Din contra, ma atrage ca un magnet irezistibil raionul cu scrieri spirituale.

Am remarcat ca simturile mele s-au ascutit asa de bine in privinta asta, incat nu imi scapa niciun titlu atunci cand in conversatii apare vreo recomandare. E suficient sa aflu de un autor sau un titlu nou ca sa imi gasesc scuza de a trage o fuga pana la Carturesti. Si daca nu gasesc ce caut, evident ma agat de alte 2, 3 carti pe care le iau. Evident, nu uit restanta pentru care am venit, asa ca ma intorc. Si tot asa...

Colectia mea de volume creste vazand cu ochii, nu am niciun control rational asupra sumelor de bani pe care le dau cand vine vorba de carti, explicatii, argumente, informatii de natura spirituala. Devin constienta de lipsa mea de control de fiecare data inainte de salariu... Si totusi, am o scuza: nu dau banii pe prostii, cumpar carti cu nemiluita.

Uneori ma amuz, ma gandesc ca sunt intr-un fel de competitie cu scriitorii, redactorii, impresarii si toate editurile care publica astfel de lucrari spirituale: ia sa vedem, ce mai scoateti si eu nu am cumparat deja?! Evident, cand ajung la rafturile care aproape cad sub greutatea numelor sonore, ma apuca dezamagirea :o).

Ultimele achizitii sunt carti pe care le-am tot cautat si pe care vi le recomand din toata inima:

“Cele 5 rani care ne impiedica sa fim noi insine” – Lise Bourbeau, Editia a IIIa, Editura Ascendent, 2009
Din prezentarea cartii la editura:
... toate dificulatile de ordin fizic, emotional sau mental isi au originea in cinci rani importante: respingerea, abandonul, umilirea, tradarea si nedreptatea. Datorita unei descrieri foarte amanuntite a acestor rani si a mastilor pe care le-ati creat pentru a nu le vedea, simti si mai ales pentru a nu le recunoaste, veti reusi sa identificati cauzele reale ale unei anumite probleme din viata voastra. Aceste masti va vor clarifica de asemenea aspectele legate de ingrasarea sau slabirea exagerata a unor persoane.


Un pamant nou - Trezirea constiintei umane - Eckhart Tolle, Editia a II-a , Editura Curtea Veche
Din prezentarea cartii la editura:
Intr-o lume tot mai insetata de cunoastere spirituala, intr-un secol in care cautarea de sine a imbracat forme absolut inedite, iar barierele dintre religii par a incepe sa cada datorita intelegerii faptului ca acelasi unic adevar le-a fundamentat pe toate, indrumatorii spirituali sunt cu atat mai necesari si bine-veniti. Fie ca talmacesc mesajul iluminatilor care au trait cu secole in urma, fie ca isi expun propria viziune asupra cailor ce trebuie urmate in lumea moderna, aportul lor la limpezirea intelegerii aspectelor evolutiei este unul esential.



Nu e noua in biblioteca mea, dar abia acum o pot citi cu adevarat:
Cercul vietii – Initierea in samanism a unei psihoterapeute - Maud Sejournant, Editura Elena Francisc Publishing, 2008
Din prezentarea cartii la editura:
...o lectura concreta si contemporana pe tema samanismului din care aflam felul cum practicile stramosilor nostri indepartati – legate de vise, de animale interioare, dar si, mai amplu, de raporturile cu „Mama Pamânt” si „Soarele Tata” – se pot dovedi bogate in invataturi pentru viata noastra de zi cu zi. Odata intrati in procesul de initiere in „Roata Medicinei”, ale carei origini urca pâna in paleolitic, autoarea ne ofera imagini ale acestuia sub forma unor calatorii interioare. Astfel, ne calauzeste prin ritualurile ancestrale ale indienilor din America de Nord, spre o realitate universala care ne atinge in straturile cele mai profunde ale fiintei noastre.
Ma bucur de ce mi se intampla, chiar daca uneori imi dau seama ca este posibil ca, la un nivel inconstient, sa fie doar o modalitate proprie (si inselatoare) de a-mi grabi cumva... etapa urmatoare de constiinta. Pe care inca nu am renuntat sa sper ca o voi atinge in aceasta viata, intr-o stare de trezire pe care astazi mi-o pot doar imagina cu mintea. Eventual (sau nu) o sa vorbesc despre asta altadata. Deocamdata... daca aveti orice fel de recomandari speciale din aceasta gama, va rog va rog va rog :o)

2 Comenteaza:

Anna spunea...

ehei, parca vorbesti de mine cu setea asta de carti :))
am fost dintotdeauna o devoratoare de carti, cred ca nu trece o zi fara sa citesc ceva
si multumesc ca exista carturesti-ul!
pt mine cititul e o experienta de cadere in sine, nu ma mai intereseaza unde sunt, cine mai e pe acolo, relatia pe care o am cu cartea citita este puternica, exclusiva

desi nu citesc foarte multe carti de genul celor mentionate de tine, am primit recent o recomandare pentru o carte, se pare, deosebita. se numeste "fluturele negru" de richard moss si este "povestea unei treziri spirituale", dupa cum scrie pe coperta spate

daca vrei, ti-o aduc in noiembrie cand mai trec pe la birou
pupici
anna

Simply Red on 7 octombrie 2009 la 11:40 spunea...

Anna, multumesc tare, da da da adu-mi-o :o)

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Pur si simplu...

A person is never so empty as when he is full of himself.

Persoane interesate

 

Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Templates