18 sept. 2009

Tempus incognitum


Din pacate noul layout al blogului meu prezinta un bug de neiertat: nu dateaza nicio scriitura (cu exceptia meniului in care sunt redate lunile). Si nici nu stiu cum sa rezolv chestiunea asta, altfel decat manual. Imi place tare layoutul asta cu iz de confiserie, dar ma seaca problema datei. Care se adauga celei cu ora – niciodata posturile mele nu sunt prezentate in timp real de la publicare. Ora care apare pe site e aberanta si nu merita atentia nimanui. Cu data insa, e mai grav. Si am remarcat ca problema se aplica tuturor scriiturilor mele. Blogul asta nu are coordonate de timp.

OK, dar problema mea e ca nu ma pot disocia de conditia mea umana. Si mai sunt si punctuala si parolista (zic eu). Si de la oras. Si regateana. Un cocktail complet ca sa fiu ahtiata si stresata de ideea timpului. De regula, am nevoie sa stiu raspunsul la intrebarile cand? si la cat? Faza asta imi aminteste de Monte Cristo, care la evadarea din inchisoare si-a socat salvatorii, intreband... in cat suntem azi? pai in 20. in ce luna? pai in iulie. si in ce an? Avea si de ce sa intrebe, bietul om...

Obsesia omului modern cu privire la timp e bine reflectata de prosperitatea industriei ceasurilor. “Tempus fugit” spune un proverb latin, dar de cand cu ceasurile de mana, de perete, de stalp, de gara, de magazin, de mall, de televizor, de radio.. parca fuge si mai tare.

Am citit la un moment dat ca americanii au facut niste cercetari si au ajuns la concluzia ca in unele orase din nordul continentului – in zonele industrializate – perceptia ca timpul fuge mai repede este mult mai mare decat in alte zone. Au analizat timpii de reactie ai bancherilor, ai functionarilor de la posta, chiar timpul parcurs de un trecator obisnuit dintr-un punct A intr-un punct B si au ajuns la concluzia ca unii traiesc mai ‘repede’ decat altii. Deh, avem si noi regateni repeziti, ardeleni molcomi... stiti la ce ma refer.

Personal, nu cred sa existe inventie umana mai inselatoare decat timpul. Ma intreb cum ar fi omenirea fara capacitatea de a intelege, percepe si masura timpul. Sau si mai bine: oare ce ar reprezenta notiunea de timp daca pe pamant nu ar exista oameni? Ce ar raspunde... un vultur, sau un cerb, sau un vierme la intrebarea ‘in cat suntem azi?!’ Cati dintre noi sunt cu adevarat dependenti de ceas, si cati pot sa functionez ceas, fara a avea unul? Cati dintre noi se mai trezesc dimineata fara alarma? Cati ar putea sa isi organizeze agenda zilnic (fie in gospodarie, fie in corporatie) fara a avea nicio idee despre cat e ora?

Hehe.. s-au dus vremurile Stonehenge, timpurile dictate de ciclul solar, de luna si anotimpuri si atat. Suntem dependenti de tehnica pana la nivel celular. Si ne mai intrebam de unde alienarea omului modern. Pai uite, azi o dependenta, maine alta, in cateva mii de ani eu zic ca se explica pe deplin distanta pe care am luat-o fata de noi insine.

Tocmai din cauza acestei dependente, cred ca voi fi si eu nevoita sa imi schimb layoutul, din nou. Nu zic cand si cum, ca pentru asa research trebuie sa mai ai si chef, dar constat cu relativa tristete ca trebuie sa renunt la aspectul de bomboniera (cum bine a zis o prietena, referindu-se la pagina asta). Fir-ar sa fie de timp trecator, inselator, grabit si... indispensabil!

Dar voi? Cum v-ar fi fara ceas? Cat rezistati fara sa stiti cat e ora? Cum va simtiti cand realizati ca v-ati inselat asupra datei din calendar, sau a zilei din saptamana? Desigur, in orice zi a saptamanii e placut sa traiesti cu senzatia ca e vineri...

PS: Vineri, 18 septembrie 2009

5 Comenteaza:

thor on 18 septembrie 2009 la 20:01 spunea...

Sunt momente in care nu ma intereseaza scurgerea timpului. Aplic aici un vechi cliseu: este vineri, sunt in weekend si starea aceasta ma tine inclusiv simbata. Nu ma intereseaza scurgerea timpului decit in situatia in care ar trebui sa fiu intr-un anumit loc, la o anumita ora. Si-mi place sa fiu punctual, deci caut sa vin ceva mai devreme, cam cu 10 minute.

Sunt dat peste cap atunci cind din motive ceva mai ortodoxe nu merg la servici intr-o anumita zi, de altfel o zi lucratoare. Se intinde o sarbatoare si in ziua de luni de exemplu. Asta ma debusoleaza. Marti la servici desfasor activitati care erau pentru luni, miercuri pentru marti si tot asa pina intru iar in ritm. Asta ma deranjeaza.

Nu ma deranjeaza modificarea fusului orar. Cu asta deja m-am obisnuit. Si senzatia de vineri... cred ca este placuta de toti. Unii au motive foarte pertinente. :)

Simply Red on 18 septembrie 2009 la 20:05 spunea...

Si uite cum s-a facut vineri ;o). Se bucura si cei care au stat acasa, cred ca din obisnuinta; e vineri, e vremea de relaxare.

Thor, chiar vroiam sa te inteb de unde ai acel template minunat de nou si frumos pentru blog :o) Sunt in cautare asidua de ceva dragut. Daca ai vreo idee, pls help.

thor on 19 septembrie 2009 la 19:59 spunea...

Acel template este gratuit pe site la Woo Themes. Nu arata chiar asa, conform acordurilor de licenta l-am modificat dupa bunul meu plac. Tema care a fost inainte era prea inchisa si am cautat sa-mi ascult cititorii. Un alt aspect ar fi acela ca am host propriu si asta imi permite mai multa flexibilitate.

Acum... nu stiu cite teme frumoase si free sunt pentru blogspot. Pentru wordpress sunt destule iar in caz ca vrei sa schimbi platforma, wordpress stie sa importe tot ce ai scris cu tot cu comentarii.

Simply Red on 20 septembrie 2009 la 14:25 spunea...

E incredibila puterea obisnuintei, am incercat sa trec pe platforma Wordpress, de care stiu ca este mai bun dpdv optiuni de publicare. Dar mi-e tare greu sa ma obisnuiesc cu noile setari, dupa atata vreme cu Blogger.. O sa investighez mai multe, dar stresul ca sunt un mare dummy in materie de soft si programare ma termina. Multumesc de Woo Themes, o sa ma uit si eu, sper sa trec de tracul incepatorului o data si o data :o)

Laibar Gabriela on 21 septembrie 2009 la 14:05 spunea...

Provocarea din dormitor: Lenjeria intima sexy - Accesoriu esential sau
optional?


Povesteste-ne pe blogul tau in perioada 4 Septembrie 2009 - 20 Octombrie 2009 ce parere ai despre lenjeria intima sexy si rolul ei in dormitor si poti castiga unul dintre cele 5 premii constand in lenjerie intima sexy.

Ce trebuie sa faci?

Scrie un scurt eseu (de minim 200 cuvinte) si publica-l pe blogul tau.
Foloseste in postul tau un link catre www.looksexy.ro‚ si unul din bannerele de mai jos.
Informeaza-ne despre postul tau la adresa provocare@looksexy.ro .
Un extras din postul tau va fi publicat pe site-ul www.looksexy.ro cu link catre blogul tau.

Pentru mai multe detalii acceseaza urmatorul link spre pagina de concurs
http://www.looksexy.ro/scm/promo/concurs_provocarea_din_dormitor.mbs

Concurs organizat de:
S.C. Blue Grup SRL
Sediul Social: Sos. Colentina, Nr. 12, Bl. 58, Sc. A, Et. 8, Ap. 31, Sector 2, Bucuresti

Nr. R.C.: J40/4626/2006
CIF: RO 18498693
Cont bancar: RO29 BTRL 0410 1202 3372 82XX
Banca Transilvania - Suc. Corneliu Coposu, Sector 3

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Pur si simplu...

A person is never so empty as when he is full of himself.

Persoane interesate

 

Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Templates