4 nov. 2008

Teoria Consbamatiei in capul meu


A murit bunica lui Barack Obama. Am auzit dimineata la stiri chestia asta si mi-am studiat reactia in timp ce o melodie oarecare de dupa jurnal imi acoperea zgomotul din cap...

Primul gand a fost ca... saraca bunica lui Barack... Cine stie ce fire plapanda, chinuita de durerile batranetii, un suflet bun si blajin s-a dus, si-a dat bunul sfarsit. A crescut copii, nepoti, s-a dat peste cap in timpul razboaielor, ani de zile s-a chinuit cu milioane de maruntisuri... ca acum sa ajunga sa moara. Dumnezeu sa o ierte pe ea si pe toti cei care tot pleaca dintre noi.

Dupa care, foarte repede, un alt gand mi-a incoltit in cap: bai frate, cum sa moara chiar in ziua alegerilor?! Chiar asa intamplare intamplatoare? Parca as fi martora unui film cu amerindieni, o poveste din aia in care moare unul intr-un colt al tribului ca sa se nasca altul in cine stie ce cort, sau ca sa dea putere spiritului vreunui luptator aflat la ananghie... si tot tribul se inchina din nou in fata minunilor facute de spirite inalte.

Apoi alt gand: cine stie cand a murit biata femeie si i-a fost tainuita trecerea, pentru a fi facuta publica intr-o astfel de zi, cruciala pentru al ei nepot si cine stie ce alti innegurati aflati dupa cortine.

Apoi alt gand: ah, a murit o femeie. Cum pot sa gandesc atat de urat?! Of, Andreea, Andreea... intr-o buna zi se vor duce si cei dragi tie si te va durea indiferenta celorlalti. O vei socoti cruda si vei gandi ca esti prea singura pe lume.

Apoi alt gand: si de cate zile o fi murit? Si cum poti sa te folosesti de asa ceva pentru a castiga simpatie? De ce sa faci asta? Pana unde sa mergi cu sfidarea?

Apoi din nou: sunt o nemernica. Nu se poate sa gandesc asa. Ma despart mii de kilometri de lumea si viata acestei femei, dar in fata unui suflet care se duce toti suntem datori cu o plecaciune si cu respect, indiferent de cine e, de unde e.

Da, dar eu nu am nimic cu bunica (Dumnezeu sa o ierte!), am cu politicienii. Si cu trecutul lor, cu lucruri de care s-au dovedit capabili. Si cu faptul ca alegerile in SUA incep astazi. Cum sa moara bunica chiar astazi?! Cum sa afle intrega lume astazi? De ce sa anunti asta pentru a castiga simpatia electoratului?

Mai deunezi ma bucuram ca ma tin departe de teoriile conspiratiilor mondiale, de politici si interese, de cum o mana de oameni controleaza lumea... Refuzam sa cred ca totul se intampla pentru ca se strang niste unii intr-o camera luminata obscur si in timp ce isi pufaie din trabuce decid ca e cazul ca un avion sau doua sa intre in cele mai inalte cladiri din New York. Du-te Domnule de aici, i-am zis unui respectabil domn in timp ce incerca sa ma convinga ca sunt un mic pestisor intr-o lume de rechini. Refuz Domnule sa cred ca suntem atat de decadenti. Refuz sa cred ca traim intr-o lume atat de subversiva! Ca mustim a lipsa de incredere si suntem suspiciosi cu privire la orice.

Ei bine, fac parte din aceasta lume! Surprise! Adica, poate ca bunica e doar un alt suflet care, ca alte mii in aceeasi clipa, mor. Pur si simplu se duce, lasa in urma o poveste, o viata, niste ani respectabili. Si eu, cu o particica a mintii mele, ma indoiesc de adevarul din spatele mortii ei, doar pentru ca nepotul se indreapta agale spre Biroul Oval...

Am ajuns la birou marcata de propria-mi incapacitate de a ma decide daca momentul acestei morti este real sau doar o alta manevra mediatica si politica pe care, ca om, refuz sa o cuprind cu mintea, dar nici nu o neg ca posibila. Si chestia asta din urma, imi lasa asa un gust amar...

PS: Pana sa termin acest post m-am decis ca a murit acum, ca asa trebuia sa fie. Nu se poate sa fie o inscenare. Sa fi murit acum o saptamana si sa tina cineva sub tacere chestia asta. Nu se poate... nu?! Adica uitati-va putin la fatza lui simpatica. Pare chiar sincer... Nu? :o)))

4 Comenteaza:

Anonim spunea...

Buna! Uite ce am gasit dupa ce ti-am citit post-ul. Intr-adevar era prea mare coincidenta sa moara chiar astazi. Oricum, Dumnezeu sa o ierte! , iar pe nepot..Dumnezeu sa il ajute!
"On November 2, 2008, Obama's grandmother, Madelyn Dunham, died from cancer at the age of 86. Obama learned of his grandmother's death on November 3, one day before his election as the 44th President of the United States." (http://en.wikipedia.org)

Anonim spunea...

Este cu adevarat fantastic sa vezi cum visul a milioane si milioane de oameni, a generatii si generatii de sclavi, saraci, frustrati a invins.Si ca un ultim sacrificiu, batrina bunica neagra a inchis ochii, atunci cind nepotul a invins.N-a mai suportat emotia.

Eroare. Bunica nu a murit. Nepotul face parte din sistem, a fost, cu mult timp inainte, pregatit pentru a a ajunge in fata.

Dar, te rog, sa nu crezi ca traim intr-o lume atit de josnica. Gindim rau, suntem rai.

Anonim spunea...

Uite un post pe gustul meu... Nu ca as fi adeptul teoriilor conspiratiei, dar chiar ma amuza sa ghicesc din anumite elemente cate un scenariu prost facut, prost intocmit! Apropo de asta, va recomand un film din ciclul ciudat practicat de unii americani pentru americani "demitizarea propagandei si valorilor unchiului Sam" - "The hunting party".
Chiar conteaza mai putin daca mister Obama s-a folosit de moartea bunicii, a "adus" evenimentul in ziua alegerilor sau chiar a ajutat-o sa ajunga pe plaiurile de verdeata! Pare cinic, dar e din perlele unui politician nesimtit la moda "nasol moment, misto coliva", l-am numit pe Corleone, zis pe numele de botez si Dumitru al lui Dragomir.
Ca sa revin, conteaza doar faptul ca sigur s-ar fi folosit de eveniment, el si staful lui care ar face ORICE(cu greu isi pot inchipui cei ce nu au ajutat la o campanie electorala ce inseamna) pentru a castiga. Motto-ul acestora este "vae victis" - vai de cei invinsi si fug de acest post pe care il doresc de-a pururi adversarilor!
Deci, domnule Obama, bine ai venit in galeria celor care castiga aparent un scaun de Stapan al Lumii! Imi pare rau ca nu-mi puteti vedea zambetul machiavelic de pe fata, dar imi puteti citi cuvintele: chiar este cel mai puternic om de pe planeta sau un sir continuator al saxofonistilor-obsedati-sexual-betivilor-drogati care au condus mosia unchiului Sam? Mai precis, toti au fete de paiate, iar daca te uiti mai bine, vezi sforile care duc la Papusari...

Simply Red on 8 noiembrie 2008 la 07:55 spunea...

Jovigirl >> Vrei sa spui ca a murit de fapt inainte cu doua zile? Cumva, in mintea mea, tot nu se schimba schema descrisa. E mult prea inradacinata neincrederea, e parte din noi. Asta e cel mai grav. Oricum, omul nostru a castigat alegerile. Are drum drept inainte, are cine sa ii vegheze, de sus, miscarile strategice...

Relu >> FOARTE de acord cu ce spui.

Thorn >> Stiu ca e un subiect pe gustul tau :o). Si sa nu mai spui ca nu esti adeptul teoriilor conspirative, ca nu te credem. Cine te cunoaste nu te crede ioc! :o)

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Pur si simplu...

A person is never so empty as when he is full of himself.

Persoane interesate

 

Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Templates