26 aug. 2008

Togo, my friend, get lost!


Aseara am avut onoarea deosebita sa ratez un apel pe care prefixul international il pozitioneaza in Togo. Unde e Togo? Cine e Togo? Togo exista? De ce ma cauta pe mine? Ma cauta sigur pe mine? Intre amuzament si uimire, m-a palit si curiozitatea.

Wikipedia mi-a spus ca Togo - corect si oficial spus Republica Togo - se afla in vestul Africii, langa Ghana, Beninul de Est si Burkina Faso. A-ha!!! Chiar ma intrebam deunezi, urmarind inchiderea Olimpiadei, cu cine se invecineaza Beninul de Est... Na ca acum stiu! Cu Togo. Capitala Republicii Togo este Lome. Inauntru se vorbeste preponderent franceza (asta-i bine, ne-am intelege cat de cat). Populatie 5 milioane locuitori, mare majoritate agricultori. Clima sub-tropicala. Fosta colonie franceza, independenta din 1960. Prin 1967, s-au invartit de o lovitura de stat, ca era la moda. Respectivul domn care a condus miscarea se numeste Eyadema Gnassingbe si a condus tara timp de 38 ani - fiind liderul african cu cea mai lunga 'domnie'.

Asa. PARANTEZA: Asta a fost lectia de geografie care mi-a adus aminte de Doamna Antimia - profesoara de specialitate din liceu. Spaima florilor si doamna... cucurbitaceelor. Si intr-o zi o sa povestesc si despre ea. Postul se va numi: cum am copiat si m-am sustras de la indatoririle de student sarguincios, mentinandu-ma pe pozitii de invidiat din punct de vedere al rezultatelor din catalog, timp de 4 ani, in liceu. Am inchis paranteza.

Sa ramanem pentru azi doar la lectia despre Togo. Daca ma mai suna si raspund... sa ii spun ce stiu despre Republica?! Sa ii creasca apelantului inima?! Hai, ca si mie mi-ar pica bine sa aud ca se stie una-alta despre tarisoara mea.. Recunosc, m-ar gadila un pic la inimioara. Numai ca eu nu raspund la apeluri nebune. Si apelul asta suna precum spamurile din Yahoo Inbox - ca acum cativa ani am citit cap coada o scrisoare, prima de genul asta, in care mai mai ca mi-au dat lacrimile. Se facea ca doamna... sa zicem Mutsumoza Ganganele se zbate intr-un chin incredibil. Ar vrea ea sa ii transfer niste bani in cont ca sa particip la salvarea sotului ei, Parpiroco Ganganele, fost presedinte prin Beninul de Vest (sic!), actualmente inchis pe nedrept de un regim militar barbar, nemilos, manat de maceta si sete de sange. Si imi explica doamna Ganganele ca daca azi o imprumut cu 10 Euro, maine cand il elibereaza pe barbatul dumneaei, el o sa aiba grija sa imi dea mie 10% din visteria Beninului. Pfui!

Azi m-a sunat Togo. Or fi descendentii lui Eyadema Gnassingbe la stramtoare...

Serios vorbind, oare cine raspunde la apeluri din astea cazute din... alta lume?!

Later edit: Ajung la birou si le povestesc colegilor la cafea ca am primit acest apel. Si unul dintre ei imi spune: SI EU! Am verificat, acelasi numar ne-a sunat pe amandoi. Cat o fi asteptat Togo sa il sunam inapoi... Hehe...

3 Comenteaza:

Anonim spunea...

Eu cred ca stiu de ce... e un fenomen corporativ sa nu raspunzi la telefoane straine, deh, nici colegul nu a dat curs! Se gandea ca o verifica sefu' al mare si a vrut sa dea impresia ca nu cheltuie aiurea banii companiei... gata, stiu! credea ca ala suna cu taxa inversa!!!

Anonim spunea...

Un comunicat de presa de la Thorn&co a fost cenzurat de autor! reactiile fanilor nui vor intarzia sa apara! Traiasca cenzura, sa aiba carcotasii ce observa!!!

Simply Red on 9 septembrie 2008 la 14:35 spunea...

Thorn, nu cenzurez asa usor, nu stii?! :o)
Da, am fost plecata 10 zile, no news no internet no nothing. Indonezia a scris pe mine. Revin cu povesti, dupa ce ma intorc din alta delegatie in care ma aflu deja cu un picior de plecare. Am mii de poze. Cateva o sa pun si pe blog, promit :o)

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Pur si simplu...

A person is never so empty as when he is full of himself.

Persoane interesate

 

Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Templates