26 aug. 2008

Ce mai indes prin bagaje this time?


Mai e putin si plec. Asta e bine. Ma duc sa vad lumea, nu? Numar la secundel.. un, doi trei.. Ehe, numa ca pana atunci, am niste chestiuni prioritare, in gand si in fapta.

In mod evident, preocuparea personala numarul 1 o reprezinta bagajele. Singapore Airlines, una dintre cele mai laudate linii aeriene din lume, are o seama de super reglementari pe tema asta. Tot procesul de achizitie a biletelor a fost un intreg du-te / intoarce-te cu ei, printre termene, penalitati si conditii usturatoare. Take or leave it, daca vrei 40 locuri intr-un singur avion.

Evident ca si cand vine vorba de spatiul din cala, sunt la fel de nazurosi. Ne-au dat dimensiuni maxime pe care trebuie sa le aiba bagajele – exprimate in cm, si super super costuri pentru extra-kilograme - exprimate si astea in Euro. Spuneam de pretul exorbitant care depaseste 96 euro/kg la excendent. Adica... pardon me! Deschid paranteza amara: anul trecut, in Portugalia, am avut excedent la bagaje aproape 10 kg si m-ar fi costat cam 200 euro – dar ca o persoana inteleapta ce ma aflu, am renuntat la colectia de vinuri de Porto. Le-am lasat langa zidul aeroportului. C-asa-i in tenis! Prin urmare, inchid paranteza amara: Bali va insemna orice, numai shopping nu. Asta mi-e evident.

Sa revenim la bagaje. Haine, cosmetice, pantofi, genti... tot tacamul. Garantez ca nu trebuie sa fac niciun efort, nici cel mai mic, pentru a umple o valiza mare. Problema mea este alta: pe langa lucrurile personale, am de pus in bagaje variate produse necesare unui... organizator.

Plec la munca, nu la relaxare. Am in grija un grup de 40 persoane, care trebuie informate, rasfatate, plimbate, indrumate, hranite, hidratate, odihnite, relaxate, expuse, protejate. Mai ales protejate. Zona in care mergem prezinta niste riscuri de sanatate moderate in ceea ce priveste tetanosul, febra tifoida, hepatite de diverse litere, malarie...

Tantarul e mare rege pe acolo, si sunt convinsa ca – in ciuda tuturor semnalelor de alarma - marea majoritate a invitatilor au ales sa nu se atinga de medicamentele ce se prescriu pentru profilaxia malariei. Au atat de multe efecte secundare incat ieri, cand ma pregateam sa inghit prima pastila, m-am trezit in fata unei decizii de viata si de... sanatate: sa scap de malarie cu ajutorul unor pastile devastatoare, sau sa ma feresc singura de tantarii malaricosi?

Prospectul medicamentului este un mare cearceaf. L-am gasit si pe Internet, avea 19 pagini intr-un PDF simpatic, curatel si alineat la milimetru. Pardon me: 19 pagini despre halucinatii, depresii, frustrari, vedenii, posibil suicid si toate astea posibil sa fie resimtite pe o perioada de 2 ani dupa luarea celor 5 pastilute anti-malarie. La polul opus... tantarul. Evident, eu nu le-am luat. Ma inarmez cu Autan si that’s it. Autan pentru mine si pentru toti invitatii nostri. Si nu numai asta. Conform statisticilor si a impresiilor de pe forumurile pe care le-am tot consultat, nu malaria este cea care face ravagii acolo. Mai degraba dizenteria. Adica un procent foarte mare din turisti se pricopsesc cu stomacele fluturand dupa primele 2 zile de sejur. In fine, ca o concluzie, in bagaje va trebui sa indes o lista de medicamente. Care la ora actuala, dupa consultarea unui medic, se prezinta asa:

Autan - 50 buc
Ciprofloxacin - antibiotic - 10 cutii
Plicuri cu seruri hidratante
Smecta - 10 cutii
Nurofen durere - 6 cutii
Nurofen raceala si gripa - 6 cutii
No Spa - 10 cutii
Plasturi - 5 cutii
Dezinfectant - 4 buc
Bioxiteracor - 3 buc
Aspirina tamponata - 3 cutii
Mezym Forte sau Rennie sau Triferment sau Colebil - 6-8 cutii
Solutii dezinfectante (pentru spalat pe maini) - 20 buc

OK. See my idea? Am multe de carat. Pe langa sifonier, baie si pantofar, o sa ma car si cu farmacia si biblioteca dupa mine. Pentru ca la cele de mai sus se adauga materialele informative, plicuri, mape, documente pentru lectura si cultura generala, ghizi, badge-uri, carduri cu programul evenimentului, vouchere, bilete si alte mici nimicuri care ocupa s-p-a-t-i-u in valiza mea. Care s-au facut cred deja 2. Si cred ca le mai dau si colegilor cate ceva sa care, altminteri crapa cantarul la aeroport. Risc sa ma aresteze prietenii la vama pentru trafic de... mediamente pentru stomacele deranjate.

Un Anonim scria la penultimul post ca probabil grija mea sunt grijile. My worry is to worry. Mi-ai ridicat mingea la fileu, multumesc. Sunt experta la detalii. Unele din ele provoaca griji. Unele griji sunt intemeiate. Construiesc, te previn de rele, minimizeaza riscuri. Grijile alea ma preocupa in aceste zile. ;o)

Gata, ma duc sa indes niste medicamente printre haine. Ups... ce haine iau?! :o)

Bonus pentru un mic zambetel pe care sper sa vi-l pot fura:


Este preferata mea incepand de azi dimineata. Am decretat ca e fetita si ca exact asa ma simt eu, cum se vede in aceasta imagine. Imi lipseste doar cada si spuma. Si da, semanam: e roscata ca si mine :o).

2 Comenteaza:

Anonim spunea...

m-am codit mult: sa scriu, sa nu scriu ...
sa spun ce-mi vine prima data pe limba sau sa filtrez
sa ma bucur pentru tine, sa iti inteleg temerile si sa fiu de acord ca situatia nu e una simpla de turist ci una mult mai complicata de organizator
sau sa dau liber invidiei ce ma roade de cand ne-ai povestit unde o sa mergi si ce o sa faci ?
e greu sa fii prieten echilibrat, uneori :) adica sa apreciezi situatia celuilalt fara sa o compari cu una de-a ta
Andreea, pot sa-ti spun un singur lucru, cu cea mai mare sinceritate si prietenie de care sunt capabila: du-te in Bali si bucura-te de fiecare clipa! Fereste-te de tantari, admira peisajul, fa plaja, plimba-te la templu, mangaie elefantii, danseaza pe ritmurile locale, cumpara-ti bijuterii si fii organizatorul ingenios si profesionist la ale carui evenimente am avut si eu prilejul sa particip si de ale carui idei s-au bucurat toti cei prezenti! Eu una, mi-as dori imens sa fiu in locul tau.
Si te astept cu drag si cu poze inapoi :-)

Simply Red on 26 august 2008 la 22:48 spunea...

Da, promit, I will. Cu conditia ca next time nu te mai codesti sa scrii orice ai in gand. Deal? :o)

Miss you, stii?! Dar e ok, ca in curand se redeschide stagiunea! ;O)

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Pur si simplu...

A person is never so empty as when he is full of himself.

Persoane interesate

 

Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Templates