7 iul. 2008

Feerie pe cer - Golden Nights Festival


In timp ce unii se zbantuiau la B’ESTFEST, eu imi rasfatam privirea cu artificiile de la Festivalul International Pirotehnic. Si Sorin Toma, prietenul meu fotograf, alerga de colo colo, entuziast si neobosit cum il stiu dintotdeauna, cu cele cateva zeci de kilograme de aparatura tehnica in mana, facand fotografii. Sunt o norocoasa ca il cunosc. Altminteri cum as fi putut sa va impartasesc si voua cateva instantanee de la acest frumos eveniment?!

Foarte pe scurt despre Festival: intre 3-5 iulie au venit la Bucuresti pentru prima oara specialisti in priotehnie din Germania, Franta Italia, Rusia, Portugalia si Croatia. Evenimentul s-a desfasurat in Parcul Tineretului, pe terenul din fata Palatului Copiilor. Fiecare tara a avut sansa de a-si demonstra maiestria timp de 20 minute. A existat si o proba impusa, respectiv realizarea unui spectacol sincronizat pe coloana sonora a Ciocarliei noastre... Pentru sare si piper, organizatoarea evenimentului - Mihaela Radulescu, a mai adus pe scena si niste formatii, si-a adus 'prietenii' motociclisti pentur mici parade motoristice. Ma rog, nu comentez. M-am dus acolo pentru artifica.

Am ramas cu amintirea zecilor de chipuri siderate din jurul meu, toate luminate feeric de frumusetea incandescenta de pe cer. O sa evit sa vorbesc despre concerte.. Nici Horia Brenciu Band, nici Loredana Groza nu se numara printre preferatii mei, asa ca voi face abstractie de ce s-a intamplat intre sesiunile de show cu artificii. Voi face abstractie si de gafele celor de la sonorizare, care au stricat reprezentatia Portugaliei, sincronizarea dintre muzica si lumini nefiind nici pe departe cea dorita. Voi pastra doar clipele frumoase, cele in care tuturor ne-au fost atinse corzi speciale la vederea exploziilor de pe cer. Si voi pastra si aceste fotografii superbe surprinse de Sorin... caruia ii multumesc din suflet!

Sper sa va placa si voua! Va recomand sa nu lipsiti de la urmatoarea editie. Eu una, abia o astept!
























And the winner was... Germany!

4 Comenteaza:

Anonim spunea...

Germania mi-a placut si mie cel mai mult!
P.S. Multumesc ca ai ales filmul meu :)

Simply Red on 7 iulie 2008 la 15:17 spunea...

Felicitari ca te-ai repliat atat de repede si l-ai creat! :o)

Anonim spunea...

Superb spectacolul, iar pozele sunt de-a dreptul dementiale! Numai asa o putem ierta pe anfitrioana noastra ca nu ne-a anuntat evenimentul dinainte... Sper ca Andrei sa nu ceara drepturi de copyright pentru poze, o sa incerc un save and convert pentru wallpapers :)

Simply Red on 8 iulie 2008 la 17:22 spunea...

Prietene, ezita o explicatie. Am strabatut toata tara saptamana trecuta, fara laptop si fara telefon... pe asta din urma l-am uitat acasa. Nici nu mai vreau sa ma gandesc la sentimentul de cumplita deprivare de cele mai naturale si firesti drepturi de comunicare. Si, din aceasta calatorie in neant, din oras in oras... am nimerit direct la Festival. Si noaptea Festival, ziua somn... cand sa vorbim despre artificii?! E simplu, vezi? F simplu... :-P

PS: imi cer iertare ca nu v-am anuntat... ar fi trebuit sa facem o gasca... poate next year!

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Pur si simplu...

A person is never so empty as when he is full of himself.

Persoane interesate

 

Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Templates