4 iun. 2008

Un zambet pentru 10 ani...


Ieri mi-am reinoit permisul de conducere. Il am de 10 ani, dar de condus m-am pus serios pe treaba abia anul trecut. Si ma uitam, inainte sa predau vechiul card... la ce moaca aveam acum 10 ani. Moaca e un cuvant bine spus. Purtam o camasa babeasca, neagra cu picatele portocalii, inchisa pana la ultimul nasture – un profil de fetita cuminte pana la Dumnezeu. Nu ca azi nu as fi cuminte (sic!), dar ideea de a cocheta cu mine insami si cu viata din jurul meu imi erau tare straine la vremea aceea. Ideea de sexy woman? Cred ca nu incapea in dictionarul meu limitat despre viata la 21 ani. Parul meu, dupa taieri succesive si nereusite, explodase in crestetul capului. Rosu ca focul. O pereche de ochelari desueti si nepotriviti imi atarnau pe nas... M-au induiosat insa bineinteles, trasaturile fetei. Ca aveam o asa candoare si asa o naivitate in ochi, in ciuda chipului serios de tanara pustoaica studenta pe care il afisam. Ehe, au trecut 10 ani. M-am facut 'baba batrana'... Andreutzo mama, ce stiai tu la vremea aceea despre vremea aceasta?!

Cu ideea asta in minte... dar si cu gandul ca de de ziua fotografiei depinde imaginea mea in permisul de conducere pentru urmatorii 10 ani, m-am dus ‘la poza’ mai pregatita decat odinioara. Am avut grija sa dau fetei mele un contur mai ingrijit. Parul, fardul, rujul – am pierdut ceva vreme dimineata cu pomadeala. Las’ ca am iesit din casa in blugi, ca de o zi administrativa. Dupa bibileli succesive, fetisoara mea striga de la o posta: ‘sunt chipesa! Pentru urmatorii 10 ani m-am gatit! Sunt chipesa!!!’ :o) Si cand flsh-ul mi-a orbit ochii, am super-super zambit. A fericire, ca asa ma simt si asa sunt!

Si cand o fi sa am 41 ani, sper sa nu ma uit dezamagita la poza facuta ieri. Sper sa imi aduc aminte de ziua asta si sa zic... ‘Da, aveam 31, eram mai tanara, dar stiam si atunci cine sunt si ce vreau. Si uite ce de incredere transmite chipul asta... hehe!” Planul asta functioneaza daca nu ma marit intre timp, desigur. Imi imaginez insa ca atunci o sa fie si mai bine, o sa transmit energie pozitiva pe o raza de zeci de metri :o).

Prin urmare: ca nu suport sa nu dau bine in documentele oficiale, astea eliberate pe decade. Buletin, pasaport, permis de conducere... Nu suport! Si mai cred ca indiferent ce ai in cap si in suflet, un chip senin si increzator te ajuta peste ani, cand scoti documentul la vedere. Treci mai usor peste aparitia ridurilor, peste zilele negre, depresiile temporare... Si nu cred o iota din ce spun unii si altii, ca in astfel de documente oficiale trebuie sa pastrezi o figura rezervata, serioasa, de cetatean responsabil. Si ce, oameni buni, daca zambim la oficiale inseamna ca suntem mai putin seriosi? Sa fim reasonable! Pur si simplu e bine sa dai bine, pentru tine!

3 Comenteaza:

Anonim spunea...

cat de misto! nu am mai vazut atatea clisee adunate intr-un singur loc cum am descoperit pe acest blog! go for world record!

Simply Red on 6 iunie 2008 la 12:26 spunea...

anonim... multumesc pentru incurajare! ;o)

Simply Red on 6 iunie 2008 la 12:30 spunea...

Black... cum cine? TU! :o)

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Pur si simplu...

A person is never so empty as when he is full of himself.

Persoane interesate

 

Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Templates