15 iun. 2008

Sarut mana... nu mai vreau


Mi se spune din ce in se mai des sarut mana. La spalatorie, sarut mana. La magazin, sarut mana. La clubul de fitness, sarut mana. Cu furnizorii, la telefon si tete-a-tete, sarut mana... In taxi, sarut mana... Desuetul 'sarut mana' isi reintra in drepturi. Numai ca nu stiu daca e o moda printre barbati sa saluti asa, mai nou, sau pur si simplu cere persoana mea un asemenea salut... care a ajuns sa ma agaseze.

Asta ce vrea sa insemne? Ca s-a emancipat tot romanul peste noapte? Ca m-am facut fata mare de pupat mana si de pus la respect? Ca nu mai am fata de tinerica si s-au decis toti sa ma ‘sarutzeasca’? Ca am imbatranit?! Cine, eu????!!!

Dintotdeauna mi-au placut barbatii care dau cu ‘sarut mana’ cand au de-a face cu o femeie... Chiar gestul in sine, de a pupa mana unei femei, oricat de demodat pare unora, mie mi se pare unul frumos si – daca e bine executat – chiar elegant. Dar acum mi se pare ca ma insoteste prea des replica asta. Uneori, mai rar ce-i drept, si gestul. Si cauza cred ca e un pic din toate cele de mai sus. Am si imbatranit, nu mai am nici fata de pustoaica, s-or mai fi emancipat si oamenii, isi citesc clientele mai lesne si adauga plus valoare cu un salut de genul asta.

In ciuda faptului ca ii admir pe cei capabili sa ofere respect inca din faza de salut, cand situatia o permite, caut sa domolesc treaba cu pupatul mainii din faza incipienta. Aduc vorba de tutuiala, sa trecem la persoana a IIa, sunt degajata, evit formalitatile... De ce? Pur si simplu pentru ca acest ‘sarut mana’ repetitiv si deja agasant imi aduce mereu in prim plan dimensiunea varstei mele. Pe care o iubesc asa cum e, invat de la an la an sa o accept si sa o speculez in ce are mai bun. Numai ca am nevoie de ritmul meu. Si sarut mana asta vine prea des, mai repede decat pot eu asimila.

De unde concluzionez ca si ce e frumos, daca e prea mult, strica. Va rog mult, fara sarut mana prea curand, daca se poate!

5 Comenteaza:

Simply Red on 16 iunie 2008 la 12:13 spunea...

Blackie, ALOHA!!!! :o)

Multumesc in primul rand de sustinere. Esti nelipsit si asta nici nu stii cat conteaza!

Legat de salut, cred ca da, cred ca am devenit cam sensibila lately. Mai ales in privinta varstei. Si saru' manushita chiar ma agaseaza, ce sa fac?! As lua o pauza, numa ca cine e educat si bine crescut tot asa saluta, si mie imi calca pe creieras... :o) Unde dai si unde.. crapa! Imi recunosc 'stolul'! :o)

Diana Adela Martin on 18 iunie 2008 la 18:24 spunea...

mie 'sarutmana' mi se pare primul pas in drumul spre 'tanti'. doamne fereste ;)

Simply Red on 18 iunie 2008 la 20:35 spunea...

Cand vine de la cineva mai tanar.. da. Suna a 'tanti' :o).

Anonim spunea...

Eu am 20 de ani si din ce in ce mai multa lume (de gen masculin) imi zice "sarut mana", si atat de frumos mi se pare. Acest salut nu ma face sa ma simt batrana, ci respectata. Si, intr-adevar, numai oamenii ceva mai educati saluta asa.

Anonim spunea...

Consider ca bunul simt nu inseamna in mod neaparat emancipare! Ca barbat, Buna ziua adresata unei femei mi se pare putin ca deplasata, cat despre varsta...adresez atat persoanelor mai in varsta cat si celor mai tinere de sex feminin pe care le respect.

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Pur si simplu...

A person is never so empty as when he is full of himself.

Persoane interesate

 

Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Templates