30 iun. 2008

De ce ma tem azi?!


In primul rand de dentist. Ii urasc pe toti dentistii. Era un banc odata... ni-l tot spunea fostul nostru sef, un american si el evident traumatizat...

- Ce inseamna 20.000 avocati pe fundul oceanului?
- ...?
- Un bun inceput!

Eu nu am nimic cu avocatii. Slava Domnului! Dar cu dentistii, ah ah... ce mai ricoseaza frica mea in ura contra lor. De 2 saptamani sunt roaba propriilor mele frici. E mai mare frica de durere decat durerea, dar nu ma pot abtine. La prima intalnire mi-a curatat o maseluta suparata pe mine. Am tremurat realmente din toate incheieturile. A fost nevoie de 2 anestezii ca sa ma calmeze cat de cat. Tot m-a durut, ca aveam infectie. Cum naiba faci sa nu te doara niciodata cand mergi la dentist ? E posibil asa ceva ?

In seara asta ma pregatesc de detartraj. Hate it. Am intrebat in stanga si in dreapta daca doare. Unii mi-au spus ca da, altii ca ba... Am retinut desigur fix ce am vrut : ca doare de mori, iti departeaza gingiile, ca teoretic tartrul se instaleaza si sub ele, deci trebuie curatat. Ca e posibil sa curga sange, doare... Sigur ca unii mi-au spus ca detartrajul e un fleac in comparatie cu o masea infectata. Dar eu numai la gingiile mele insangerate ma gandesc. Hate this! Nu ma pot abtine sa nu-mi fie frica. Realmente tremur.

Si imi dau seama ca teama de durere e din ce in ce mai acuta in ultima vreme. Mai grav, se extinde la tot felul de lucruri. Mi-e frica de o injectie, mi-e frica de o intepatura de tantar, mi-e frica de aer conditionat, mi-e frica de trafic, mi-e frica de oameni, mi-e frica de sentimente, mi-e frica de caldura, mi-e frica de ploaie, mi-e frica de intuneric in casa, mi-e frica de figuri ciudate pe strada, mi-e frica de vedenii, mi-e frica sa fac orice miscare ca sa nu trag cine stie cum. Habar nu am ce m-a apucat, daca asa se manifesta un mic atac de panica sau pur si simplu dentistii astia au un efect extins. Oricum, nu am inima cat un purice deagaba.

Go away fear, go away!

7 Comenteaza:

Anonim spunea...

Uite o mostra de autosugestie buna pentru combaterea fricii: "Sa nu ma tem... Frica ucide mintea. Frica este moartea marunta, purtatoarea desfiintarii totale. Voi infrunta frica. O voi lasa sa treaca peste mine, prin mine. Si, dupa ce va fi trecut, imi voi intoarce ochiul interior si voi privi in urma ei. Pe unde a trecut frica, nu va mai fi nimic. Voi ramane doar eu!"
E o formula nascuta de mintea unuia mai destept decat mine, am citat din Frank Herbert.

Simply Red on 1 iulie 2008 la 08:28 spunea...

Stii ceva.. ma doare de nici sa mai scriu nu pot. Asa ca nu mai zic nimic... :o(

Anonim spunea...

Hai mah! Nu mai exagera ca detartrajul e o nimica toata. Eu mergeam la denstist in clasa a 6-a si nu imi facea anestezie. Mie nu mi-e frica de desntist! Deloc! Si stiu deja: sunt defecta :p

Diana Adela Martin on 1 iulie 2008 la 23:56 spunea...

mie imi place sa merg la dentist. azi tocmai ce mi-am scos un premolar si n-a durut ntzz deloc.
poate ca nu ai gasit dentistul potrivit, cel care rade la glumele tale, care iti face mici complimente, care face anestezii usoare si detartraje blande.

Simply Red on 2 iulie 2008 la 08:49 spunea...

Vroiam si io sa plang pe umarul vostru.. Nu stiu de ce ma doare asa la dentist. Recunosc, probabil e mai mare frica de durere decat durerea. Dar ieri am avut gingiile triste rau de tot. Numai cu analgezic s-a mai potolit durerea :o(. Deh, trece... Dar bancul ramane valabil!

Diana Adela Martin on 4 iulie 2008 la 17:21 spunea...

mituieste-ti gingiile, fa-le mici cadouri. o limonada rece, niste bomboane de la capsa, o salata de vinete, felii de paine calda. o ciorba de vacuta!

Gnossienne on 7 iunie 2009 la 17:07 spunea...

si eu ma pregatesc de detartraj,so ai fost?cum s-a desfasurat totul?

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Pur si simplu...

A person is never so empty as when he is full of himself.

Persoane interesate

 

Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Templates