5 mar. 2008

Ovo-pasco-lacto-vegetarian


Astazi am invatat cateva cuvinte noi. Primul e un 'compozit' incredibil:

ovo-pasco-lacto-vegetarian, in care:
ovo = ou
pasco = peste
lacto = branzeturi

Exista, fireste, si variante:
ovo-vegetarian
lacto-vegetarian
pasco-vegetarian
ovo-lacto-vegetarian
ovo-pasco-vegetarian
pasco-lacto-vegetarian
etc etc etc

Din acelasi repertoriu, consemnam:

vegan = vegetarianul care consuma numai, citez, 'ierburi' (legume).

fresh-vegan = vegetarianul absolut, care consuma numai legume in stare naturala, din categoria 'bio de bio' - nimic fiert, prajit, gatit.

Am ametit. Mi-e foame si as manca - in ciuda orei inaintate - un piept de pui la gratar cu o salata verde, cu lamaie si ulei. Si seminte decojite si marar. Si pentru ca asta consum de cateva luni, care va sa zica... I might be kind of a chicken fresh vegan. Sau... ce?! :o)

Nu am inventat ce nu cunosteati din insiruirea de mai sus. Mi le-a spus mie astazi un Food & Beverage Manager dintr-un hotel de renume. Omul intalnise de toate, vorbea cu o usurinta incredibila, pentru el chestiunile astea sunt pe lista de to do-uri, clar la ordinea zilei. Care-cui-ce-i-dam sa manance.

Imi si imaginez cum ajung la bucatar solicitarile astea si ce se aude mai departe, prin bucatarie: nu puneti va rog compot de ananas la salata de fructe de la masa X, este pentru un fresh vegan. Sau: avem un ovo-vegetarian la masa 2, doreste o portie de 'Pollo della Casa'... fara pollo. Sau: da, tartinele 'Tonno i Frutti' pe care le doriti sunt cu ton, fructe de mare si legume. Ah, sunteti ovo-lacto-vegetarian?! Bine, scoatem tonul. Si fructele? Sunt proaspete, da, da... :o)))

0 Comenteaza:

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Pur si simplu...

A person is never so empty as when he is full of himself.

Persoane interesate

 

Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Templates