16 oct. 2007

Vise


Intr-o lume perfecta, as avea o familie cu 2 copii. As avea un sot cu care m-as intelege foarte bine si pe care l-as iubi pur si simplu pentru ca este asa cum este. Viata noastra ar decurge si cu bune si cu rele, dar am fi fericiti impreuna si asta ar fi prima concluzie a fiecaruia. Orice compromis as face in legatura cu viata noastra, nu ar trebui sa ma lezeze foarte tare si as reusi sa trec peste greutati pentru ca ne-am intelege mult prea bine emotiile. Ne-am oferi clipe frumoase si ne-am ajuta reciproc, am fi impliniti unul cu altul. As fi mult mai optimista si increzatoare.

As avea un baietel si o fetita, pe care i-ar chema intr-un fel anume (nu m-am decis, dar daca lumea ar fi perfecta, numele sigur ar fi perfecte). As fi o mama foarte buna, copiii mei ar creste cu multa incredere in ei si in oamenii din jur. I-as ajuta sa inteleaga ‘lucruri’, sa faca primii pasi si sa decodifice lesne ce se intampla in jurul lor. As reinvata cu nesat de la ei cum e sa fii copil, din nou. Ar creste sanatosi, ar deveni oameni mari si responsabili, ar face exact ceea ce le place, ar fi fericiti. S-ar putea baza intotdeauna pe mama si pe tata.

As avea un caine de talie medie, flocos, ascultator si jucaus (pe care sigur l-as lasa sa intre si in casa). L-ar chema Athos, in amintirea primului meu caine, de care nu am stiut sa am grija si pe care l-am abandonat.

As avea o casa foarte calda, cu o gradina in spate si multa verdeata. As gati intr-o bucatarie mare, spatioasa si luminoasa, super dotata cu tot felul de aparatele. As stii sa fac tot felul de bunatati si as avea timp pentru asta, pentru ca m-ar relaxa formidabil. As avea o mica crama cu vinuri bune din care sa beau seara, cu sotul meu, la lumina lumanarilor multe pe care le-as putea pune peste tot in living. Sa zic ca mi-as dori si un semineu.. Da, mi-as dori unul adevarat, functional, in care iarna sa arda lemne, in casa sa miroaa a brad ars si sa se auda glasurile si tropaitul copiilor. Am avea un dormitor in nunate de mov si lila, un spatiu mare, special si n u m a i a l m e u pentru haine, pantofi, multe genti mari si alte lucruri doar pentru mine (pe care mi le-as cumpara cu cap). As avea o biblioteca, multe carti, timp sa citesc, loc special pentru citit, as avea multe flori frumoase peste tot in casa.

Intr-o lume perfecta as avea mereu cel mult 65 kilograme, as merge la sala de 3 ori pe saptamana, as avea mereu timp si chef pentru inot si jogging.

As conduce o Toyota Rav 4, grena, cu interior crem cu grena (nici nu stiu daca exista combinatia asta, dar asa ar fi ideal.)

As lucra intr-un loc unde m-as duce cu mare placere. Jobul meu ar trebui sa implice creativitate, brainstorminguri, strategii si povesti frumoase in spatele lor. Oricum, provocari, alerta, dinamism – dar nu cat sa obosesc prea tare. Programul de lucru ar trebui sa se termine la 5 jumate, 6 cel tarziu.

Intr-o lume perfecta as avea-o pe mama alaturi de mine, sanatoasa si fericita. Am avea timp sa ne bem cafeaua impreuna si sa povestim despre ce s-a mai intamplat, sa ii ascult gandurile si povetele, sa ii vorbesc de planuri si sa fie incantata. As sti-o mereu in siguranta, sotul meu ar aprecia-o si copiii mei ar invata si ei, alaturi de ea, tot ce pentru mine acum este de nepretuit.

Intr-o lume perfecta as merge cu familia mea in concedii pe care ni le-am planui din timp si pe care le-am petrece exact asa cum am vrea, fara reguli, fara planificari speciale, fara constrangeri.

Mi-as pastra actualii prieteni buni, ar ramane langa mine. Ar veni deseori in vizita si am petrece impreuna seri relaxante si vesele. Ideal, am juca scrabble, rummy si bridge (poate invat si eu candva). Prietenele mele ar veni sa bem o cafea deseori si am sta la taclalale cu orele.

As avea mai multa incredere in mine si in cei din jurul meu, as fi o persoana draguta, as face mult bine deseori, i-as ajuta pe cei care mi-ar cere asta. As face multe cadouri celor dragi. As avea timp mereu pentru chestii de genul asta si as fi fericita si multumita ca reusesc sa o fac.

Intr-o lume perfecta nu as ajunge niciodata sa fiu mahnita, trista, nici nu as supara pe cineva vreodata pentru ca nu ar fi nevoie. Toate lucrurile la care tin mi-ar fi la indemana. As constientiza in fiecare clipa cum toate aceste lucruri imi implinesc viata si ca sunt atat de fericita ca le am.

2 Comenteaza:

carmen on 17 octombrie 2007 la 19:52 spunea...

am citit Vise - chiar daca pare roz , suna gri si suna ca si cum totul s-ar opri la aici , acum .Ca un tablou care ar trebui sa dureze o vesnicie , caci cum ai indrazni sa intrerupi ceva perfect?

totusi ce bine ca putem sa visam si tablouri perfecte, vieti ideale! A fost o poveste minunata si asa de asemanatoare cu visele a cel putin 60 de persoane pe care le cunosc eu...

si daca totul s-ar limita numai la aici, viata ideala ar fi asa cum o descrii tu ..

dar daca e vorba de mai mult ?

Sa-ti spun povestea unei prietene unde totul era "perfect" exact asa cum descrii tu ! de fapt doar din punctul meu de vedere : un sot super , 2 kidsi mortali, o casa superba , superba , nu mai vorbesc de vacante ... si ce vacante .. safari , alea , alea ,prieteni etc..familie de soi, educatie , tot ce vrei , SI GHICI , surprise... pentru ei nu e perfect , nu e ideal , cateodata nici bine. Si macar daca ar fi un exemplu izolat ..

nu-mi plac definitiile despre viata, nici lectiile despre viata , si nici macar sfaturile : it's free will
nici nu tin sa iau apararea obiditilor , dar ceva din " tablou" imi spune ca merita sa cercetezi mai departe si mai adanc , dincolo de ce pare ideal

Din punctul multora de vedere viata ta , da a ta, e extraordinara , e perfecta,
e ideala!

si atunci imi aduc aminte de ce spunea Abdul Baha ca in lumea asta suntem influentati de doua sentimente: bucuria si tristetea. Cand suntem bucurosi , ne simtim ,mai puternici, avem intelectul mai ascutit, intelegerea mai profunda, putem face fata ft. usor tuturor problemelor lumii si gasim sfera de activitate potrivita. Dar cand tristetea ni se cuibareste in suflet, atunci energia ne paraseste, intelegerea ni se tulbura, inteligenta diminueaza. Realitatile vietii par sa ne scape de sub control , ochii spiritului nu mai reusesc sa descopere misterele sacre si noi ajungem asemenea mortilor (asta suna grav...) ...dar good news! nu exista fiinta umana care sa nu fie atinsa de aceste doua influente, si mai spune el ca toata suferinta si durerea e de la lumea materiala, si in lumea asta nimic nu ne poate stinge setea sau foamea oricat de mult am avea din ea, pe cand lumea spirituala aduce numai bucurie...

Asa ca diferenta e data de viziunea noastra despre cele doua lumi , de cum ne raportam la lumea asta si la cealalta si cum alegem sa fim influentati in fiecare zi : de bucurie sau de suferinta..

...si poate te intrebi ce-o fi vrand asta sa spuna cu lumea spirituala, ? search baby , search, it's your personal test , and your personal travel

Alege bucuria, ai toate motivele din lume ! Iar viata ta e ideala, cu tot cu visele din ea!
love you,
c

Simply Red on 18 octombrie 2007 la 11:51 spunea...

draga mea, ai scris foarte frumos, este o perspectiva pe care cu siguranta e bine sa o avem in considerare mereu, ca de aia se presupune ca evoluam si construim.
ce stiu insa este ca fericirea mea pleaca de la lucruri marunte, din pacate da, si materiale, descrise de mine in acele cuvinte. fireste ca exista substraturi si ca a te limita la "vreau un caine" este chiar o limitare. poate in alte posturi voi vorbi despre ce mii de bogatii aduce fiecare mic detaliu de genul asta. si by the way... cred sincer ca intai de toate echilibrul personal inseamna fericire, implinirea ta ca persoana. iaca, sunt in era materialismului. vreau un barbat pe care sa il ating, vreau copii care sa planga si sa rada, vreau un caine, o masina... sa le am eu intai pe astea si pe urma vine de la sine dezvoltarea... sunt sigura

Trimiteți un comentariu

Blog Widget by LinkWithin

Pur si simplu...

A person is never so empty as when he is full of himself.

Persoane interesate

 

Copyright © 2008 Green Scrapbook Diary Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Templates